Avesta - konstgräs
31 mars 2022
19:00

Referat: Avesta AIK - Fagersta Södra IK

Det blev oavgjort 1-1 i genrepet för Södra mot Avesta AIK på bortaplan . Det var en kylslagen kväll på avestavallen där det till och med hade kommit lite snö som låg kvar på planen. 1-1 var nog rättvist men Avesta var nära på att avgöra matchen i slutminutrarana då axel Östberg prickade ribban efter en hörna. Södra hade ingen skärpa i passningsspelet inledningsvis utan slarvade mycket i inledningen . Det blev lite bättre efterhand och södra tog tag i taktpinnen utan att skapa några jättelägen . Södra tar ledningen med 1-0 i den 31:a minuten efter ett fint anfall så lyfter Reeza Hossaini in bollen till Wille Klasén som nickar in bollen bakom en chanslös Irat i Avestamålet . Södra leder i halvtid med 1-0 . I andra kommer hemmalaget Avesta med en forcering från början och kvitterar i den 51:a minuten . därefter så har lagen ett par chanser var men utan resultat utan matchen slutar 1-1 .
Nu är träningsmatcherna avklarade och det slutade med 3 oavgjorda och 1 vinst mot div 2 laget Korsnäs så nu återstår endast det sista finslipningen i kommande veckans träningar innan seriepremiären spelas den 9:e April mot Franke på fagerliden .
dem som var bäst i matchen mot Avesta var Shafick Irarema och nyfärvet Reeza Hossaini som ännu en gång gjorde en kanonmatch .
Ses på lördag den 9:e södraiter